Egy népszerű hasplasztika sebész tájékoztatója a műtétről

Terhesség vagy fogyás következtében, a has tájékán megnyúlt bőr nem minden esetben húzódik vissza, felvesz egy laza, lógós állapotot, ami esztétikailag meglehetősen negatív látványt nyújt. Vannak, akik ebbe beletörődnek, mások plasztikai műtéten gondolkodnak és magas tudású sebészt keresnek. Sokan fordultak már Dr. Falus György hasplasztika sebészhez.

Dr. Falus György hasplasztika sebész

Az említett problémát a mai modern orvostudomány célzottan tudja kezelni, szépen alakítható a megereszkedett, úgynevezett kötényhas, illetve az esetleges zsírfelhalmozódások. Mindenképpen érdemes megoldani a gondot, mert például szélsőséges esetben a megereszkedett bőr alatti területek izzadása, gombásodása és gyulladása is bekövetkezhet. Ráadásul a nagy súly hátfájdalmat is előidézhet. Hasplasztika során, a műtő orvos a laza hasfali bőrt az alatta elhelyezkedő zsírral együtt eltávolítja, ily módon visszaállítja a hasfal bőrének feszességét. A beavatkozás előtt szükséges néhány vizsgálatot elvégezni, ez a laborvizsgálat, EKG, mellkasröntgen, tüdőszűrés.

Ha a páciens korábban már vett részt plasztikai sebészeti beavatkozáson, esetleg valamilyen betegségben szenved, akkor további analízisekre is szükség lehet. Ezt követően a plasztikai műtét altatásban történik, ami körülbelül 2-3 órát vesz igénybe. A páciens általában másnap távozhat az operáló intézményből. Rejtett helyen van a műtéti metszés, egy hosszú, ívelt vonal formájában az alhas területén. A beavatkozás eredménye azonnal látható, azonban a végleges forma csak hónapokkal később alakul ki, ráadásul még a kétrészes fürdőruhából sem fog kilátszani a heg.

Az operáció után 3-4 napig otthoni pihenés javasolt, 4 napig nem érheti víz a sebet, csak az 5-ik naptól lehet zuhanyozni. Legalább 1 hónapig tilos a műtéti terület áztatása, 5 percnél tovább tilos vízben tartani. 4-6 hétig a beavatkozás után célszerű egy speciális haskötőt hordani, a megfelelő regeneráció és a tartós eredmény érdekében. Összegezvén, a műtét után 1 héttel vissza lehet térni a megszokott életmódhoz, viszont az orvosi utasításokat szigorúan be kell tartani!