Kiemelkedően hatékony a membrános búvárszivattyú

A masszív kivitelezésnek köszönhetően, egy kifejezetten megbízható szerkezetnek számít. A membrános búvárszivattyú működését egy villanymotor biztosítja, ami olykor fém, míg más esetben műanyag házban kap helyet.

Búvárszivattyú

Búvárszivattyú

Hogyha minél hosszabb élettartamot szeretnénk elérni a membrános búvárszivattyú esetében, akkor oda kell figyelni a ki- és bekapcsolások számára. Ezt a megfelelő szivattyúvédelemmel lehet szabályozni, de gyakran egy motorvédő is kifejezetten hasznosnak számít.

A membrános búvárszivattyú nyomáskapcsolóval is felszerelhető, ami véd a szárazon futás ellen. Ez nagyon könnyen tönkreteheti még a prémiumminőségű termékeket is.

A meghibásodások oka rendszerint nem a silány kivitelezés, hanem a szivattyú helytelen elhelyezése. Ez nagyon sokat számít abból a tekintetből, hogy a későbbiekben a membrános búvárszivattyú milyen hatásfokon lesz képes üzemelni. Egy rosszul elhelyezett szivattyú a kutat is tönkreteheti. Aki nincs tisztában azzal, hogy milyen membrános búvárszivattyú típust kéne beszerezzen, az kérje egy szakértő segítségét!